HOMEMADE CHOCZ

Wednesday, February 15, 2012
COKLAT PRALINE FOR SENDIRI MAKAN VS LANGKAWI COKLAT DAIM & KISSES







Last saturday , buat coklat utk sendiri makan...with hazelnut paste mixed with milk & dark chocolate....sedaapppp...

Last month ada pergi Langkawi, sy tengok ramai org beli coklat DAIM dan KISSES ,sy pun beli juga la,,,,sedap juga rasa dua2 coklat ni..diperbuat dr coklat converture , yg melt di mulut juga ditangan kalau pegang lama2....

coklat converture ialah coklat gred A, mcm coklat Cadbury yg biasa org makan tu...ia senang cair pada suhu yg agak panas

Memang la Langkawi tu syurga coklat.....naik pitam juga nak pilih coklat yg byk2 tu tapi saya beli dua jenis tu jer....& coklat cadbury hitam for adik saya....


Coklat hitam dikatakan lebih berkhasiat dr coklat susu(milk), tp kebanyakan kita tak berapa suka coklat hitam sbb rasanya agak pahit....tp kalau kita buat sendiri, kita bolehlah mixed kan antara coklat hitam & coklat susu bg " membalancekan" rasanya...boleh juga letak kacang hazel/badam/kismis @ filling bagi mempelbagaikan rasanya....

Bagi yg berminat nak buat experiment sendiri buat makan2 @ nak bagi doorgift buat perkahwinan sendiri @ saudara mara @ nak memulakan bisnis coklat sendiri, boleh lah datang ke kelas asas membuat coklat di AU3,Keramat,KL

Kelas adalah hands on, dimana student akan membuat coklat sendiri, then boleh bawa balik yer...4 jenis coklat iaitu praline, lollychoc, oreo choc & choc cluster

Yuran RM 150 shj, deposit booking RM 50,,,kelas 10AM TO 2PM...Boleh call/sms kak linda 012-3672899

Labels:

posted by HOMEMADE CHOCZ @ 12:45 PM  
0 Comments:

Post a Comment

<< Home
 

my space tracker


ShoutMix chat widget
Big Teddy Bear 2u - Hadiahkan Seseorang Sesuatu Yang Luar Biasa DisiniKelas Asas Membuat Coklat Homemade

Promote Your Page Toofree counters
About Me

Name: HOMEMADE CHOCZ
Home: Kuala Lumpur, Malaysia
About Me: A mother of 2 girls and a boy,interested in trying new receipe of chocolate..can call/sms 012-3672899 , e-mail at homechocz@yahoo.com
See my complete profile
Previous Post
Archives
DELICIOUS, ELEGANT & HALAL CHOCZ

Homemade chocolate yang lazat,menarik & halal utk sebarang majlis spt door gift perkahwinan,hadiah harijadi dsb please call 012-3672899 atau e-mail : homechocz@yahoo.com .

Links

BLOGGER