Last saturday , buat coklat utk sendiri makan...with hazelnut paste mixed with milk & dark chocolate....sedaapppp...
Last month ada pergi Langkawi, sy tengok ramai org beli coklat DAIM dan KISSES ,sy pun beli juga la,,,,sedap juga rasa dua2 coklat ni..diperbuat dr coklat converture , yg melt di mulut juga ditangan kalau pegang lama2....
coklat converture ialah coklat gred A, mcm coklat Cadbury yg biasa org makan tu...ia senang cair pada suhu yg agak panas
Memang la Langkawi tu syurga coklat.....naik pitam juga nak pilih coklat yg byk2 tu tapi saya beli dua jenis tu jer....& coklat cadbury hitam for adik saya....
Coklat hitam dikatakan lebih berkhasiat dr coklat susu(milk), tp kebanyakan kita tak berapa suka coklat hitam sbb rasanya agak pahit....tp kalau kita buat sendiri, kita bolehlah mixed kan antara coklat hitam & coklat susu bg " membalancekan" rasanya...boleh juga letak kacang hazel/badam/kismis @ filling bagi mempelbagaikan rasanya....
Bagi yg berminat nak buat experiment sendiri buat makan2 @ nak bagi doorgift buat perkahwinan sendiri @ saudara mara @ nak memulakan bisnis coklat sendiri, boleh lah datang ke kelas asas membuat coklat di AU3,Keramat,KL
Kelas adalah hands on, dimana student akan membuat coklat sendiri, then boleh bawa balik yer...4 jenis coklat iaitu praline, lollychoc, oreo choc & choc cluster
Yuran RM 150 shj, deposit booking RM 50,,,kelas 10AM TO 2PM...Boleh call/sms kak linda 012-3672899Labels: homemade choc vs Langkawi coklat |
Post a Comment