HOMEMADE CHOCZ

Monday, October 24, 2011
Kelas Asas Coklat pd 23/10/2011 di AU3,Keramat,KL


Antara coklat yg dihasilkan sendiri oleh student:- Praline inti badam & Kismis, Choc Oreo & Lollychoc



Lollychoc-dengan teknik mewarna menggunakan pewarna oil base. Musuh utama coklat adalah air, so pewarna utk coklat perlu memakai oil base ya...




Oreo coklat- angry bird, hello kitty dan upin & ipin...budak2 suka ni...so kalau nak beri door gift ke boleh la buat sendiri lepas ni ya...

Kepada sesiapa yg nak buat coklat cam ni , boleh la dtg belajar kat sini..ya



Praline coklat yg diisi dalam kotak exclusif seperti ini, bolehla dibuat sebagai hantaran pertunangan/ perkahwinan atau pun hadiah buat yg tersayang....



Azizah (Kelompok Bunga Raya AU3), Atiqah,Ekin (Gombak), Nur Murhamah(Shah Alam) dan Junaidah (Ampang). Semuanya sporting2 belaka..ceria & gamat buat coklat bersama2..

Oh ya....sesiapa yg berminat , boleh call/sms kak linda ya utk attend class, jgn lupa bawa bekas besar ya nak isi coklat & 2 towel utk lap tangan & meja ya...

Labels:

posted by HOMEMADE CHOCZ @ 12:17 AM   0 comments
Monday, October 17, 2011
Kelas Asas Coklat diAU3,Keramat,KL-16/10/2011



















Leni dan Nor (Batu Caves), Lini (Subang), Anita (AU5) dan Sara (anak buah Lini-Subang) . Sara ni peserta termuda setakat ni ..umur baru 12 tahun tapi business minded cik adik yg cute ni...

Terima kasih kepada semua student2 yg sporting ni...lepas ni bolehlah buka bisnes coklat ya

Labels:

posted by HOMEMADE CHOCZ @ 7:48 PM   0 comments
Sunday, October 16, 2011
My ex-student choc-Iman (Kota Bharu)






Hasil dr Iman

Labels:

posted by HOMEMADE CHOCZ @ 11:06 PM   0 comments
My ex-student chocolate (Nadyra)






Hasilan Coklat dari Nadyra

Labels:

posted by HOMEMADE CHOCZ @ 11:03 PM   0 comments
Coklat dr Ex-student Kelas Asas Membuat Coklat Homemade 2






Coklat yang dihasilkan oleh Mawar (Puchong)

Labels:

posted by HOMEMADE CHOCZ @ 10:58 PM   0 comments
COKLAT DRP EX-STUDENT KELAS ASAS MEMBUAT COKLAT HOMEMADE








Coklat yg dihasilkan oleh ex-student Kelas Asas Membuat Coklat Homemade-Nea

Labels:

posted by HOMEMADE CHOCZ @ 10:48 PM   0 comments
Monday, October 10, 2011
Lagi gambar2 di kelas lanjutan terokai Rahsia Coklat Chef Amer di Klang




posted by HOMEMADE CHOCZ @ 8:08 PM   0 comments
Kelas Asas Coklat pada 8/10/2011 di AU3, Keramat,Kuala Lumpur


Hasliza(Rawang) & Nea (Batu Caves) ....wah tekun sungguh mengisi choclate cluster kat bekas tu ya..




Fairus (Desa Pandan) dan Idayu (Setiawangsa)- sampai duk kat bawah nak isi coklat cluster ...







hasilan yg dibuat oleh student untuk di bawa balik...



best kan dpt buat balik untuk anak2 rasa coklat buatan mama ....ada oreo chocolate, lollychoc bentuk bunga , ada praline inti kacang badam & kismis...yummy




dah boleh mula bisnes coklat ya...

Labels: , ,

posted by HOMEMADE CHOCZ @ 12:19 AM   0 comments
Tuesday, October 4, 2011
Kelas Lanjutan Terokai Rahsia Coklat Chef Amer Part 2




posted by HOMEMADE CHOCZ @ 1:28 AM   0 comments
Kelas Lanjutan Terokai Rahsia Coklat bersama Chef Amer 1&2Oct 2011




posted by HOMEMADE CHOCZ @ 1:24 AM   0 comments

my space tracker


ShoutMix chat widget
Big Teddy Bear 2u - Hadiahkan Seseorang Sesuatu Yang Luar Biasa DisiniKelas Asas Membuat Coklat Homemade

Promote Your Page Toofree counters
About Me

Name: HOMEMADE CHOCZ
Home: Kuala Lumpur, Malaysia
About Me: A mother of 2 girls and a boy,interested in trying new receipe of chocolate..can call/sms 012-3672899 , e-mail at homechocz@yahoo.com
See my complete profile
Previous Post
Archives
DELICIOUS, ELEGANT & HALAL CHOCZ

Homemade chocolate yang lazat,menarik & halal utk sebarang majlis spt door gift perkahwinan,hadiah harijadi dsb please call 012-3672899 atau e-mail : homechocz@yahoo.com .

Links

BLOGGER