HOMEMADE CHOCZ

Thursday, June 23, 2011
KELAS COKLAT (ASAS) PADA 17/7/2011 (AHAD)
KELAS AKAN DIADAKAN PADA 17/7/2011 (AHAD) BERMINAT SILA CALL/SMS 012-3672899 KAK LINDA

YURAN RM 150 SHJ

TEMPAT AU3,KERAMAT,KUALA LUMPUR

MODUL: PRALINE, OREO CHOC, LOLLYCHOC & CEREAL CHOCHOLATE

Labels:

posted by HOMEMADE CHOCZ @ 1:06 AM   1 comments
Tuesday, June 21, 2011
KELAS ASAS COKLAT PADA 19/6/2011(AHAD) DI AU3,KL


Mawar dari Puchong, Iza dari Pandan dan Fatimah dari Wangsa Maju
dah belajar ni boleh lah ambik order kawan2 utk hari raya tahun ni yer...




Coloured flower lolly choc



Praline bentuk daun-inti filling strawberry/kacang hazel dan kismis


Sedang packing coklat utk org tersayang di rumah




Bersama hasilan coklat buatan tangan sendiri...yummy

Labels:

posted by HOMEMADE CHOCZ @ 1:53 AM   0 comments
Friday, June 17, 2011
COKLAT SUSU DAN COKLAT HITAM
COKLAT SUSU DAN COKLAT HITAM

Coklat hitam sebenarnya bagus untuk jantung. Satu bar coklat dapat membantu jantung kita semua berjalan dengan lancar. Coklat juga dapat menurunkan tekanan darah yang mana kajian mendapati pengambilan satu bar kecil coklat hitam setiap hari dapat membantu menurunkan tekanan darah bagi individu yang menghadapi masalah darah tinggi. Bukan itu sahaja, bagi penghidap kolesterol dengan hanya memakan satu bar coklat hitam setiap hari dapat membantu menurunkan Kolesterol LDL hingga mencapai paras 10 peratus. WOW!! sangat bagus coklat hitam ini.

Bagi student yanng stress dengan timbunan tugasan dan juga resah ketika menjawab exam, bolehlah memakan coklat hitam ini. KENAPA???!! Sebab coklat hitam dapat merangsang penghasilan endorphin yang memberikan manusia rasa seronok dan mengandungi bahan serontonin yang bertindak sebagai anti kemurungan. Tentera di dalam dunia ini dibekalkan dengan coklat hitam untuk sebaran operasi termasuk perang. Ini kerana coklat hitam dapat menenangkan tekanan walaupun ketika itu mereka dalam ketakutan.



Coklat hitam mengandungi antioksidan. Kalau memakan coklat hitam kemungkinan untuk nampak tua sangat rendah. Hak3..pepandai je..Tetapi memang coklat hitam mengandungi antioksidan.

Bagi mereka yang betul-betul peminat coklat, pasti pandai membuat pilihan. Di Malaysia, hanya coklat tenusu sahaja yang banyak di pasaran kerana masyarakat Malaysia masih lagi kurang pengetahuan tentang kebaikan coklat hitam ini. Antara sebab lain kenapa coklat hitam kurang femes di Malaysia berbanding di luar negara kerana rasanya. Rasa coklat hitam tidak semanis coklat tenusu kerana coklat hitam berasa sedikit pahit sebab mengandungi rasa coklat yang asli.

jadi?? apa pilihan anda?? Coklat hitam atau tenusu??



Sumber dari:
http://adyadnin.blogspot.com/2011/04/coklat-susu-dan-coklat-hitam.html

Labels:

posted by HOMEMADE CHOCZ @ 1:24 AM   0 comments
Monday, June 13, 2011
Kelas Coklat pada 19/6/2011 (Ahad) di AU3,Keramat,KL
Kelas Asas Membuat Coklat akan di adakan di AU3, Keramat,KL pada 19/6/2011 (Ahad)
bermula 10am - 2.30pm. Yuran RM 150 sahaja. Coklat yang akan di ajar ialah Praline, Oreo Chocolate, Lollychoc dan cereal chocolate.

Kaedah Hands On , di mana pelajar akan membuat sendiri coklat2 di atas dan boleh dibawa pulang hasil tangan anda. Sila bawa bekas utk coklat & tuala kecil utk kegunaan sendiri.

Berminat ??? sila sms/call linda 012-3672899. Daftar segera kerana tempat adalah terhad.

Peserta yg dah confirm
1)Fatimah (Wangsa Maju)
2)Iza (Pandan)
3)Mawar (Puchong)

Latest news: Peserta telah cukup kuota 3 org, sesiapa yg ingin menyertai kelas asas membuat coklat ini bolehlah mendaftar untuk tarikh 25/6 (Sabtu) dan 26/6/2011 (Ahad)

Sila sms/call Kak Linda 012-3672899 untuk booking nama ya ...tempat terhad
Deposit RM 50 ( to bank in to Mayban2u)
Terima kasih

Labels:

posted by HOMEMADE CHOCZ @ 11:05 PM   0 comments
Sunday, June 12, 2011
Kelas Asas Membuat Coklat pada 12/6/2011 di AU3,KL

FLOWER LOLLYCHOC


Bersama coklat yg dibuat sendiri...hands on


Love Lollycho dibuat oleh cik Murnie yg creative...


Murni dari Klang Gate & Kak Mariah dari Gombak
Nanti cuba buat ya...raya tak payah la order kuih raya , kita buat sendiri coklat raya kay...

Labels:

posted by HOMEMADE CHOCZ @ 11:49 PM   0 comments
Kelas Asas Membuat Coklat pada 11/6/2011 di AU3,Keramat,Kuala Lumpur


Lolly Choc



Lollychoc yg siap utk dibawa pulang oleh student



Nadyra dari Ampang & Iman dari Rawang
Selamat mencuba ya...dah pandai boleh buat business ya




Chocolate praline (dark chocolate)




Oreo Choc


Cereal choc



Bersama coklat2 handmade yg telah dihasilkan oleh student & dibawa balik utk yang tersayang...

Labels: ,

posted by HOMEMADE CHOCZ @ 11:27 PM   0 comments
Saturday, June 4, 2011
Peralatan Asas Membuat Coklat & Model Sambilan Untuk Memasarkan Coklat Anda












posted by HOMEMADE CHOCZ @ 5:20 AM   2 comments
Contoh Kotak Coklat








Labels:

posted by HOMEMADE CHOCZ @ 4:24 AM   0 comments
Coklat kat Hotel Golden Horses






Harganya RM 60 for 24 pcs...



Cantikkk.... kan kan kan



Posing kat belakang kuda emas(golden horses la kata kan)

Labels:

posted by HOMEMADE CHOCZ @ 4:17 AM   0 comments
Friday, June 3, 2011
How To Make Chocolate Lollipop

Labels:

posted by HOMEMADE CHOCZ @ 12:16 AM   0 comments

my space tracker


ShoutMix chat widget
Big Teddy Bear 2u - Hadiahkan Seseorang Sesuatu Yang Luar Biasa DisiniKelas Asas Membuat Coklat Homemade

Promote Your Page Toofree counters
About Me

Name: HOMEMADE CHOCZ
Home: Kuala Lumpur, Malaysia
About Me: A mother of 2 girls and a boy,interested in trying new receipe of chocolate..can call/sms 012-3672899 , e-mail at homechocz@yahoo.com
See my complete profile
Previous Post
Archives
DELICIOUS, ELEGANT & HALAL CHOCZ

Homemade chocolate yang lazat,menarik & halal utk sebarang majlis spt door gift perkahwinan,hadiah harijadi dsb please call 012-3672899 atau e-mail : homechocz@yahoo.com .

Links

BLOGGER