HOMEMADE CHOCZ

Tuesday, February 28, 2012
Hasil kreativiti coklat dari Azlina -Ex student Kelas Asas Membuat Coklat Homemade




Labels:

posted by HOMEMADE CHOCZ @ 6:24 AM   0 comments
Wednesday, February 15, 2012
JADUAL KELAS MARCH 2012
KELAS ASAS MEMBUAT COKLAT DI AU3,KERAMAT,KUALA LUMPUR
MASA: 10AM - 2PM

DATE: 11/3/2012-AHAD
Iza Aizas(Paid RM 150)

DATE: 17/3/2012-SABTU
UMMI KALSUM (Deposit Paid RM 50)



YURAN RM 150, DEPOSIT BOOKING CLASS RM 50

4 JENIS RESEPI-PRALINE/LOLLYCHOC/OREO CHOC/CHOC CLUSTER

SILA BAWA 3 JENIS BEKAS SEDANG UTK BAWA BALIK COKLAT YG DIBUAT & TOWEL KECIL

BOLEH CALL/SMS KAK LINDA 012-3672899

Labels:

posted by HOMEMADE CHOCZ @ 1:03 PM   0 comments
COKLAT PRALINE FOR SENDIRI MAKAN VS LANGKAWI COKLAT DAIM & KISSES







Last saturday , buat coklat utk sendiri makan...with hazelnut paste mixed with milk & dark chocolate....sedaapppp...

Last month ada pergi Langkawi, sy tengok ramai org beli coklat DAIM dan KISSES ,sy pun beli juga la,,,,sedap juga rasa dua2 coklat ni..diperbuat dr coklat converture , yg melt di mulut juga ditangan kalau pegang lama2....

coklat converture ialah coklat gred A, mcm coklat Cadbury yg biasa org makan tu...ia senang cair pada suhu yg agak panas

Memang la Langkawi tu syurga coklat.....naik pitam juga nak pilih coklat yg byk2 tu tapi saya beli dua jenis tu jer....& coklat cadbury hitam for adik saya....


Coklat hitam dikatakan lebih berkhasiat dr coklat susu(milk), tp kebanyakan kita tak berapa suka coklat hitam sbb rasanya agak pahit....tp kalau kita buat sendiri, kita bolehlah mixed kan antara coklat hitam & coklat susu bg " membalancekan" rasanya...boleh juga letak kacang hazel/badam/kismis @ filling bagi mempelbagaikan rasanya....

Bagi yg berminat nak buat experiment sendiri buat makan2 @ nak bagi doorgift buat perkahwinan sendiri @ saudara mara @ nak memulakan bisnis coklat sendiri, boleh lah datang ke kelas asas membuat coklat di AU3,Keramat,KL

Kelas adalah hands on, dimana student akan membuat coklat sendiri, then boleh bawa balik yer...4 jenis coklat iaitu praline, lollychoc, oreo choc & choc cluster

Yuran RM 150 shj, deposit booking RM 50,,,kelas 10AM TO 2PM...Boleh call/sms kak linda 012-3672899

Labels:

posted by HOMEMADE CHOCZ @ 12:45 PM   0 comments
Tuesday, February 14, 2012
KELAS ASAS COKLAT DI AU3,KERAMAT PADA 29/1/2012






dah selesai belajar....& dah siap tapau coklat tu, terima kasih sbb sudi belajar ya..Rohani d Kajang, Hamidah (Pulapol),Zainun dan Azlina dari Keramat

Labels:

posted by HOMEMADE CHOCZ @ 7:25 AM   0 comments
Kreativiti ex-Student Kelas Asas Membuat Coklat Homemade-Syaza







Di dalam kelas asas membuat coklat, student akan diajar secara hands on, so dgn asas ini, student akan dpt mempelbagaikan coklat dgn corak2 yg exclusive mengikut kreativiti sendiri....

So, sesiapa yg nak belajar, bolehlah sms/call kak linda 012-3672899

Labels:

posted by HOMEMADE CHOCZ @ 7:20 AM   0 comments
kreativiti ex student kelas asas coklat homemade-Zureen Aziz




Labels:

posted by HOMEMADE CHOCZ @ 7:13 AM   0 comments

my space tracker


ShoutMix chat widget
Big Teddy Bear 2u - Hadiahkan Seseorang Sesuatu Yang Luar Biasa DisiniKelas Asas Membuat Coklat Homemade

Promote Your Page Toofree counters
About Me

Name: HOMEMADE CHOCZ
Home: Kuala Lumpur, Malaysia
About Me: A mother of 2 girls and a boy,interested in trying new receipe of chocolate..can call/sms 012-3672899 , e-mail at homechocz@yahoo.com
See my complete profile
Previous Post
Archives
DELICIOUS, ELEGANT & HALAL CHOCZ

Homemade chocolate yang lazat,menarik & halal utk sebarang majlis spt door gift perkahwinan,hadiah harijadi dsb please call 012-3672899 atau e-mail : homechocz@yahoo.com .

Links

BLOGGER